MEDO Brașov

Sănătate de calitate 24 de ore din 24!

Telefon rapid (0268) 966

design-shadow-big

 

Vizitati situl MEDO

MedoNews nr.6, Martie 2012                                                                        www.medo.ro

 

Sindromul Down

       In 21 martie 2012 – pentru prima data a fost marcata in Romania Ziua Mondiala a Sindromului Down.
       Sindromul Down (trisomia 21) este o afectiune cromozomiala congenitala, datorata prezentei unui cromozom 21 suplimentar, astfel incat pacientii au un numar de 47 de cromozomi, in loc de 46. Incidenta bolii la nivel mondial este de cca 1 caz la 800 de nasteri.
Afectiunea are o serie intreaga de semne si caracteristici, cel mai grav fiind legat un grad de intarziere mintala (retard psihic). Cu toate acestea, beneficiind de o ingrijire adecvata copiii cu sindrom Down se pot dezvolta  normal si, uneori, rezultatele pot fi spectaculoase, devenind adulti care pot trai o viata relativ normala.

mai multe detalii… 

 

Servicii de citodiagnostic

Laboratorul MEDO ofera o gama larga de servicii de citodiagnostic. Citodiagnosticul este o metoda de diagnostic bazata pe studiul microscopic al celulelor extrase din organism cu ajutorul punctiilor, lavajelor, raclaje etc.
Citodiagnosticul Babes-Papanicolau se poate efectua in regim compensat, la pacientele care au bilet de trimitere de la medicul de familie, fiind o metoda valida de diagnostic al cancerului de col uterin in faze incipiente.
Laboratorul MEDO efectueaza si investigatii citodiagnostice din alte produse: sputa, aspirat bronsic, brosaj bronsic, lavaj bronsic, lichide punctie pleurala, lichid de ascita, lichid peritoneal, lichid pericardic, secretie mamara, urina.

mai multe detalii…

 

Ziua Mondiala a Tuberculozei

       

24 martie 2012 – Ziua Mondiala a Tuberculozei – sloganul de anul acesta este: „Stop TB Partnership”
Ziua Mondiala a Tuberculozei incearca sa ne aduca aminte, in fiecare an, de epidemia globala de tuberculoza si de eforturile pe care trebuie sa le facem pentru eradicarea acestei boli.
Anul acesta se implinesc 130 de ani de cand dr. Robert Koch a descoperit cauza tuberculozei ca fiind bacilul Koch. A fost primul pas important in lupta cu aceasta boala. A urmat prepararea vaccinului BCG de catre Albert Calmette si Camille Guerin (vaccinul BCG) si utilizarea pe scala larga (1921). Cu toate acestea, tuberculoza nu a fost inca eradicata. La ora actuala se apreciaza ca circa o treime din populatia globului este infectata cu bacilul Koch, cauzand decesul a mai multe milioane de bolnavi anual.

Citeste online.

 

Medicina muncii / servicii gratuite

Medicina muncii / servicii gratuite

Conform legislatiei in vigoare privind Medicina Muncii, toti angajatorii trebuie sa asigure medicina preventiva angajatilor, incheind in acest sens un contract cu o unitate medicala autorizata.
MEDO Brasov va ofera in acest sens, servicii specializate de medicina muncii, fiind unitate medicala autorizata de Ministerul Sanatatii si de catre Directia de Sanatate Publica Brasov.
MEDO dispune de un departament specializat in servicii medicale de Medicina Muncii cu o experienta de peste 10 ani in acest domeniu.

mai multe detalii…

Vizitati situl MEDO

 

Centru Medical MEDO Brasov

Str. Cicoarei, nr. 8A, cod 500188

Telefon: 0268/47.42.37

Programari consultatii:  0268/41.24.21

Consultatii la domiciliu: 0268-966

E-mail: office@medo.ro

Urmariti-ne pe Facebook!

DNA Diagnostic Center

Dezaboneaza

MEDO, Str. Cicoarei nr. 8A, Brasov

Pin It
Back to Top