MEDO Brașov

Sănătate de calitate 24 de ore din 24!

Telefon rapid (0268) 966

design-shadow-big

Proiectul a fost initiat de Rotary Citadel Brasov si a demarat in anul 2009 prin semnarea parteneriatelor cu Inspectoratul scolar Brasov si ASB Germania pe o perioada de 5 ani.  Proiectul  vizează activarea iniţiativelor din şcoli, promovarea ideilor originale şi a reprezentărilor copiilor din ciclul gimnazial asupra şcolii, concept european, stimulând creativitatea, dezinvoltura în exprimare, inovaţia, spiritul de competiţie.

In Germania proiectul exista de 12 ani purtand numele de “First junior responder” si se adreseaza copiilor scolari intre varstele de 12-19 ani !

Scopul proiectului in Brasov, este de a educa copiii in vederea evaluarii unor situatii de urgenta, legate de viata umana, managementul pacientului la locul evenimentului si acordarea primului ajutor.

Grupele sunt formate din 12-15 copii, durata trainingului fiind de 10 zile. La sfarsitul periodei se sustine un examen si se atribuie certificate recunoscute ca atare in UE. Primii doi – trei clasati din fiecare grup se califica pentru o treapta superiora de pregatire, in anul urmator. Treapta superiora se refera la calificarea de formatori. Acesti copii formatori vor avea posibilitatea sa formeze, in Brasov, in scoala lor, alte grupe de copii. Proiectul, din aceasta faza, este implementat cu ajutorul MEDO Brasov, care este partenerul ofical ASB Germania.

Rezultatul asteptat este ca la sfarsitul celor cinci  sa avem un numar de cel putin 500  de copii, din diferite scoli, instruiti si calificati pentru activitatile de prim-ajutor. In fiecare an se selectioneaza o clasa de gimnaziu, 5-7 cu cele mai bune rezultate la scoala si cu cea mai buna implicare in activitati voluntare, din cadrul scolilor din Municipiul Brasov, criteriile sunt stabilite in parteneriat cu Inspectoratul Scolar.

Pana la aceasta data (ianuarie 2012) au castigat si au beneficiat de premiile educationale:

  • Scola Generala 9 clasa VIA (2010) 24 de copii si
  • Scola Generala 11 , clasa VI B (2011) 28 de copii.

Din copii clasati cel mai bine in 2010, 6 au participat in 2011 la cursurile de formatori. Alti 6 copii, clasati cel mai bine in 2011, vor face cursurile de formatori in vara acestui an.

Finalisti CT

Finalisti CT

In Brasov, copii participa la competitiile sportive ale elevilor, ca si echipa de prim-ajutor, alaturi de echipa MEDO.

De asemenea in scolile lor exista truse de prim ajutor pe care le folosec in caz de accidente minore, cu sprijin logistic si tehnic din partea MEDO.

Una dintre modalitatile de strangere de fonduri pentru derularea acestui proiect este reprezentata de traditionala „Cursa a Traznitilor” care este organizata in fiecare an in Brasov.  Asistenta medicala la aceste evenimente este asigurata de ambulantele MEDO.

 

Cursa Trasnitilor 2012

Cursa Trasnitilor 2012

 

 Videoclip Cursa Traznitilor Iarna 2011

Videoclip Cursa Traznitilor Vara 2010

Videoclip Cursa Traznitilor Iarna 2009

 

Pin It
Back to Top