MEDO Brașov

Sănătate de calitate 24 de ore din 24!

Telefon rapid (0268) 966

design-shadow-big

MONITORUL EXPRES, 10.06.2008

 • Compania medicala MEDO lanseaza primul serviciu de medicina de familie privata din Romania
 • Pe lînga consultatii de specialitate si serviciul de ambulanta, MEDO ofera si analize de laborator performante

Probabil de multe ori v-ati zis ca sistemul de sanatate din Romania nu functioneaza cum trebuie. Ca rezolvarea unei probleme medicale cere prea mult timp, alergatura si birocratie. Ca ambulanta nu vine la timp. Ca n-aveti certitudinea ca analizele de laborator s-au facut constiincios. Ca prea depindeti de medicul de familie care uneori are, alteori n-are timp sa va asculte toate durerile. Dar ce-ati zice de un sistem modern, accesibil, prompt si complet de servicii medicale pentru care nu trebuie sa platiti alte asigurari decît cele pe care le platiti oricum catre stat? Centrul medical MEDO este primul de acest gen din Romania si este chiar în Brasov. Odata cu inaugurarea unui sediu nou, MEDO lanseaza si sistemul de medicina de familie privata. Împreuna cu serviciile medicale deja cunoscute brasovenilor, MEDO asigura acum ceea ce cu totii avem nevoie: accesul liber catre sanatate.

Laborator Medo

Laborator Medo

La sediu nou, servicii noi

Pe lînga sistemul medical de stat, exista si unul privat, mai eficient si mai apreciat de pacienti. MEDO, cunoscut brasovenilor înca din 1994, este un centru medical care, începînd cu 1 mai, ofera si servicii medicale private, platite de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. O noutate absoluta pentru brasoveni care, pentru prima oara, pot beneficia de tratamente si analize de laborator într-un sistem compact. Adica, atunci cînd au nevoie, gasesc la un loc si medici de diferite specialitati, si laborator dotat cu aparatura de ultima generatie. Pentru urgente, suna la 966 si ambulanta vine imediat. Daca trebuie sa se deplaseze la un alt spital din tara sau strainatate, i se asigura transport medical. Cam tot ce e nevoie pentru tratarea unei afectiuni se gaseste în aceeasi cladire, într-un sistem complet si modern, unic în Romania. Cel mai nou serviciu, MEDO – medic de familie, are deja 1.000 de clienti înscrisi pe listele celor trei medici care asigura asistenta medicala nu dupa orar, ci 24 de ore din 24. De altfel, pentru consultatie nu se sta la coada. Programarile sînt respectate cu strictete. Personalul format din profesionisti te tratateaza cu amabilitate, iar ambientul din Str. Cicoarei nr. 8A este confortabil, primitor si modern. Mai mare dragul sa te duci la doctor.

Primii 1.000

„Au început înscrierile pentru medicina de familie. Pîna la sfîrsitul anului, ne-am propus un target de 5.000 de clienti, desi putem asigura servicii medicale de familie pentru 10.000”, precizeaza medicul primar Radu Mitrea, directorul MEDO. Cine poate sa se înscrie la un medic de familie de la MEDO? Orice brasovean care face dovada calitatii de asigurat la CJAS. Pîna acum, s-au înscris persoanele care nu aveau medic de familie, cele care au mai avut ocazia sa aprecieze acest centru medical, dar si acelea care erau nemultumite de serviciile de stat. Înscrierea este gratuita si se face pe baza unui contract semnat între MEDO si beneficiar. De îndata ce pacientul primeste cardul MEDO, este informat cu tot ceea ce trebuie sa stie, de la îndatoriri, facilitati si servicii gratuite/contracost, pîna la cum sa faca sugestii pentru îmbunatatirea actului medical. Nici macar fisa medicala de la fostul medic de familie nu trebuie s-o aduca, de acest lucru se vor ocupa specialistii de la MEDO. Mai trebuie stiut ca, daca sînteti în concediu, cardul este valabil în oricare dintre cele 28 de centre MEDO din tara, plus cele din Austria, Ungaria, Germania si SUA. Posesorii acestui card de medicina de familie MEDO beneficiaza gratuit de serviciile decontate de CJAS, iar pentru serviciile medicale suplimentare vor plati jumatate din pretul de lista aplicat de MEDO persoanelor care nu fac parte din baza de date a clientilor contractuali.

Laboratorul-minune

Daca aveti de facut analize, puteti fi siguri ca rezultatele sînt ale dumneavoastra, vin repede si sînt de cea mai mare precizie. Aparatura moderna, conforma cu normele UE, asigura acuratetea testelor care sînt prelucrate în circuit, dintr-o încapere în alta, astfel ca nu se mai întorc pe acelasi traseu. În plus, daca vreti sa urmariti munca de laborator, puteti s-o faceti de la receptie, privind pe monitoarele gigant ce se întîmpla cu eprubeta dumneavoastra. Laboratorul de analize medicale MEDO ofera si posibilitatea recoltarii probelor biologice la domiciliul pacientului. Recoltarile se fac cu ajutorul sistemelor închise, în vacuum, sisteme cu grad înalt de siguranta si protectie pentru pacient. În cazul în care exista analize ultraselective care nu se pot lucra local, acestea se trimit, în conditii speciale de transport, la laboratoare universitare din strainatate. MEDO face si teste gratuite si compensate, în limita plafonului platit de CAS Brasov. Pe lînga analizele obisnuite, de hematologie, biochimie, electroforeza, microbiologie, alergologie, toxicologie, citologie, imunologie, MEDO ofera, în premiera pentru brasoveni, teste de paternitate si alte teste genetice.

Medici nonstop

În afara celor trei medici de familie, o întreaga armata de medici si asistenti sta la dispozitia pacientilor pentru consultatiile pe baza de programare. „Functionam pe principiul „Rezolva clientul!”. Înca de la intrare, cine alege sa beneficieze de serviciile noastre, este îndrumat si informat. Clientul decide de care medic doreste sa fie consultat si cînd”, explica dr. Mitrea încercînd sa ne convinga ca MEDO nu seamana deloc cu tristele policlinici de stat. Pe lînga consultatii în cele 20 de specialitati, pacientii pot beneficia si de consultatii la domiciliu. Serviciile sînt asigurate nonstop de medici primari si specialisti de medicina generala si pediatrie. Acestia pot fi anuntati la orice ora, la numarul de urgenta 966. MEDO are un dispecerat de preluare a apelurilor, iar operatoarea va trimite o unitate medicala de interventie. Ambulanta MEDO vine acasa pentru consultatii de specialitate, investigatii medicale (chiar ecograf si EKG), tratament necesar, recoltare de analize, eliberare de documente medicale. Trebuie retinut ca urgentele de gradul zero nu intra în serviciile ambulantei MEDO. Ambulantele, echipate dupa cele mai moderne standarde europene, permit transportul pacientilor în cele mai bune conditii de siguranta. Catre spitale din orice stat european. Fiind conectate cu centrul medical printr-un sistem de radiocomunicatii portabil, în orice moment echipajului din teren i se transmit date despre pacient. Clientii abonati, cu card MEDO, au prioritate la solicitari si beneficiaza de discount si exclusivitate la serviciile de înalta performanta. În prezent, Serviciul de Ambulanta MEDO asigura servicii pentru hoteluri din Brasov si Poiana Brasov si ofera asistenta medicala de urgenta pentru manifestarile culturale, artistice si competitii sportive.

Îngrijire la domiciliu

Pacientii care au nevoie de îngrijire la domiciliu pot apela tot la MEDO. Serviciul de nursing la domiciliu este asigurat de specialisti cu reputatie care asigura vizite si asistenta medicala profesionista. Fiecare pacient este monitorizat, iar în cazul în care trebuie sa se deplaseze pentru investigatii la diferite centre medicale, transportul este asigurat împreuna cu dotarea medicala corespunzatoare. În cadrul programelor de nursing, sînt puse la dispozitia bolnavilor echipamente avansate de gimnastica medicala. Beneficiare sînt persoanele care se afla sub tratament medical sau recuperator si au nevoie de kinetoterapie si masaj. De asemenea, persoanele vîrstnice, imobilizate pre- si postoperator sau aflate în faze terminale de boala pot fi asistate de specialistii de la MEDO, medici, asistente medicale si infirmiere. Nu numai acasa pot primi ajutor, ci si în spitale, hoteluri sau în timpul transportului medical. Odata cu cadrele specializate, sosesc la patul celui suferind si medicamente, scaune cu rotile si aparatura de monitorizare. Totul pentru ca ameliorarea starii de sanatate sa se produca corect si astfel moralul pacientului sa se refaca rapid pentru a se reintegra în mediul familial si social. Un bolnav imobilizat nu mai e o povara pentru nimeni, ci o persoana de care se îngrijesc cei mai buni specialisti.

Baza de fizioterapie si recuperare

Pacientii care se pot deplasa, pot face proceduri de recuperare la sediul MEDO. Astfel, cabinetul de fizioterapie si recuperare se adreseaza celor cu afectiuni de ortopedie, reumatism, neurologie, dermatologie, ginecologie si stomatologie. În functie de necesitati, recuperarea poate începe chiar din perioada internarii sau repausului la domiciliu. MEDO dispune de o baza utilata cu cele mai noi aparate de specialitate din domenii variate: laserterapie, electroterapie, fototerapie, ultraviolete, galvanoterapie, ultrasonoterapie. Gimnastica medicala, masajul si kinetoterapia recuperatorie este la dispozitia adultilor, dar si a copiilor. MEDO acorda o deosebita importanta si medicinii traditionale chineze. Astfel, clientii au la dispozitie o sala de tratament prin acupunctura. Metoda se adreseaza celor cu dureri, artroze, lombosciatica, accident vascular cerebral, astm bronsic, arteriopatii, hipertensiune arteriala, unele forme ale cardiopatiei ischemice, insomnia, stresul, nevrozele. Rezultatele sînt uimitoare, iar efecte secundare nu exista. Uzual într-o sedinta se pun 5-20 de ace la nivelul tegumentului care se mentin 15-20 de minute. Puteti opta si pentru laseracupunctura, care produce stimularea punctelor energetice cu un stimul laser extrem de slab si deloc periculos.

Teste genetice de mare precizie

Cel mai nou serviciu oferit de laboratorul MEDO este testarea paternitatii. Daca pîna acum, în Romania, puteati face acest test doar la Bucuresti, acum îl puteti face si la Brasov. MEDO este partenerul exclusiv al DNA Solutions din SUA, liderul mondial în testarea paternitatii. ADN-ul recoltat din saliva, de pe interiorul obrazului, este trimis catre laboratoare dotate cu aparatura de ultima generatie pentru a fi analizat. Rezultatul obtinut este de foarte mare precizie deoarece se testeaza pîna la 23 de regiuni de ADN, ceea ce asigura o acuratete de 99,9999%. Rezultatul îl aveti în doar 30 zile si îl puteti folosi în cadrul legislativ, deoarece MEDO are acreditare ISO, sau doar pentru linistea sufleteasca. Preturile nu sînt atît de mari pe cît se stie: 1.100 lei, de patru ori mai putin ca la Institutul de Medicina Legala de la Bucuresti. Exista mai multe teste genetice. Testul Premium confirma sau infirma paternitatea, iar kitul de recoltare poate fi obtinut si printr-o simpla comanda telefonica sau pe Internet. Costa 25 de lei, iar rezultatul vine în 9 zile prin posta, mail sau telefonic. Testul de paternitate SUPER este cel mai exact test de paternitate care exista în lume. Costa 1.600 de lei. Testarea maternitatii, utila mamelor care au dubii asupra identitatii tatalui, costa 1.300 de lei. Se mai pot face si teste ale ADN-ului între alte persoane: frate cu frate (1.400 lei), frate cu sora (2.550 lei), sora cu sora (2.000 lei), bunici cu nepoti (1.700 lei). Testul zigozitatii gemenilor ajunge la 990 de lei. Nu conteaza vîrsta celui care doreste sa faca o astfel de analiza. Cine doreste sa afle mai multe despre stramosi si din ce regiune a globului se trage, poate face testul genei ancestrale si astfel va afla pe unde au migrat barbatii si femeile din linia lui de sînge în ultimii 100.000 de ani.

14 ani de MEDO

Clinica medicala privata MEDO s-a înfiintat în anul 1994, cu un numar de 4 medici de medicina generala. În prezent, firma furnizoare de servicii medicale dispune de 28 de medici angajati si colaboratori, 6 asistenti medicali. Personalul specializat are în medie 35 de ani. La dispozitia pacientilor este binecunoscutul centru medical din Centrul Civic, la care se adauga cel deschis recent pe Str. Cicoarei. De serviciile MEDO beneficiaza circa 10.000 de asistati permanenti si un numar de 286 firme contractante. MEDO are acorduri de cooperare medicala directa cu 88 de companii de asigurare din strainatate.

Pentru sefi si angajati

MEDO are grija si de colective întregi de angajati. Astfel, pachetele de servicii medicale MEDOcard GOLD PRIVATE si MEDOcard GOLD BUSINESS sînt special concepute pentru oamenii de afaceri educati în spiritul pastrarii propriei sanatati. Dar si pentru angajati care primesc servicii medicale MEDO sub forma de bonus. Mai exista si carduri speciale pentru bebelusi, dar si pentru întreaga familie.

Cabinet de sexologie

Tulburari de dinamica sexuala, frigiditate, anorgasmie, impotenta sau disfunctie erectila, probleme de cuplu, iata doar cîteva probleme cu care se confrunta pacientii cabinetelor de sexologie. Nici aceste aspecte nu sînt neglijate de catre specialistii MEDO care ofera consultatii si terapie adecvata, pe baza ultimelor noutati în domeniu. Totul, desigur, sub auspiciile celei mai stricte confidentialitati.

Premiere în lumea medicala

Specialistii de la MEDO au fost primii de mai multe ori:

 • primul telefon mobil folosit exclusiv pentru servicii medicale
 • primul serviciu de asistenta medicala privata la domiciliu nonstop
 • primele servicii private de medicina muncii pe piata brasoveana
 • primele servicii private de îngrijiri la domiciliu
 • primul site de Internet din domeniul medical cu terminatia .ro
 • prima companie medicala în domeniul asigurarilor de viata
 • primul dispecerat medical privat (966)
 • prima ambulanta privata din Brasov
 • primul si singurul centru medical din Brasov cu servicii medicale integrate si personalizate
 • primul card de servicii medicale din Brasov, MEDOcard.

Ce se trateaza la MEDO?

MEDO asigura consultatii medicale în urmatoarele specialitati:

1. Medicina de familie
2. Boli interne
3. Cardiologie
4. Endocrinologie
5. Nefrologie
6. Dermatologie
7. Pediatrie
8. Neuro-psihiatrie infantila
9. Neuro-chirurgie
10. Psihiatrie
11. Reumatologie
12. Balneo-fizioterapie
13. Chirurgie
14. O.R.L.
15. Medicina muncii
16. Oftalmologie
17. Consiliere psihologica
18. Planning familial si sexologie
19. Endoscopie
20. Ecografie

Programari: 0268.41.24.21 
 

autor: Camelia Onciu

Pin It
Back to Top