MEDO Brașov

Sănătate de calitate 24 de ore din 24!

Telefon rapid (0268) 966

design-shadow-big

Buna ziua Brasov, 6.o6.2008

     O clinică medicală din Braşov oferă acum braşovenilor posibilitatea analizei genei ancestrale, prin aceasta putând afla de unde provin strămoşii lor. „Prin analizarea AND-ului personal, identificăm secvenţe genetice numite markeri, pe care ulterior îi comparăm cu informaţii genetice stocate în baza noastră de date, informaţii care provin de la zeci de mii de bărbaţi şi femei din întreaga lume”, spune doctorul Radu Mitrea, directorul societăţii braşovene, care susţine că aceste informaţii sunt necesare pentru a afla unde pot fi găsiţi posibilii donatori de organe în caz de probleme medicale. Datele ancestrale se pot detecta folosind două metode – urmărirea liniei materne şi a celei paterne. Potrivit medicilor, „ADN-ul formează un lanţ genetic ce nu poate fi rupt şi care te conectează cu toţi strămoşii tăi”.
     Datele despre linia ancestrală a doritorilor vor fi publicate sub forma unei hărţi a strămoşilor acestora şi modul în care au migrat în ultimii 100.000 de ani. Acest serviciu este oferit de clinica Medo Braşov, în parteneriat cu compania DNA Solutions, testările AND reprezentând în acest moment cea mai avansată tehnică folosită pentru stabilirea relaţiilor biologice dintre diferite persoane. Costul acestei analize este de aproximativ 300 de euro. 
     Clinica braşoveană oferă şi posibilitatea testării paternităţii în urma recoltării de celule din mucoasa bucală cu ajutorul unor perii speciale. Potrivit medicilor, cu cât se analizează mai multe regiuni de pe AND, cu atât creşte acurateţea testelor, având astfel o acurateţe cuprinsă între 99,9% (în cazul în care se recoltează de la tată şi de la copil) şi 99,9999% (dacă se recoltează de la copil, tată şi de la mamă). Clinica a încheiat parteneriate cu ambasadele Statelor Unite şi Angliei pentru stabilirea paternităţii emigranţilor. „Din păcate, în România aceste teste nu sunt recunoscute, pentru că Institutul Medico-Legal are serviciul său de stabilire al paternităţii, care costă de patru ori mai mult şi este mai slab din punct de vedere al acurateţei”, a mai spus doctorul Mitrea. Costul acestui serviciu la firma braşoveană este de 1.100 de lei.

 

 

Pin It
Back to Top