MEDO Brașov

Sănătate de calitate 24 de ore din 24!

Telefon rapid (0268) 966

design-shadow-big

Libertatea, 21 August 2008

Doctorul Radu Mitrea, patronul clinicii medicale MEDO, din Brasov, se numara printre putinii romani care au avut acces in culisele filmarilor unor superproductii hollywoodiene. Cea mai cunoscuta a fost pelicula ‘Cold Mountain’, cu celebrii Nicole Kidman, Renee Zellweger si Jude Law, in rolurile principale, unde doctorul Mitrea si colaboratorii lui le-au asigurat asistenta medicala vedetelor.

Nicole Kidman

Nicole Kidman

Clinica medicala MEDO, infiintata de doctorul Radu Mitrea, este cunoscuta in Brasov, mai ales prin faptul ca ofera asistenta medicala primara, dar si o multitudine de analize, printre care, unica in Romania, si cea care permite aflarea originii stramosilor fiecaruia, prin ‘testul genei strabune‘.

Mai putin cunoscut este faptul ca medicul Mitrea si echipa lui sunt cei care ofera, de ani buni, asistenta medicala de specialitate multor productii cinematografice internationale, filmate in zona Brasovului. ‘Cea mai mare provocare a fost in timpul filmarilor la binecunoscutul „Cold Mountain”, in 2003, daca nu ma insel’, ne-a spus doctorul, care s-a declarat profund impresionat de minutiozitatea cu care regretatul regizor Anthony Minghella, decedat in luna martie a acestui an, a reconstituit o asezare americana a secolului al XIX-lea, in zona Rasnovului.

Filmul, pentru care Renee Zellweger a primit Oscarul pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar la ceremonia din 2004, a beneficiat de prezenta unei alte supervedete, Nicole Kidman, si a bine-cunoscutului actor Jude Law. ‘Pentru Nicole Kidman a existat un plan de evacuare de urgenta din Romania, cu avionul, in caz de accident sau alt eveniment grav’, ne-a marturisit Mitrea din culisele filmarilor peliculei. ‘S-a incheiat un contract cu o companie aeriana, urmand ca destinatia unde urma sa se indrepte avionul sa fie decisa chiar in aer’, ne-a relatat medicul.

Cold Mountain poster

Cold Mountain poster

‘A existat un moment in care regizorul, indragostit de peisajele din Piatra Craiului, ar fi vrut sa filmeze anumite scene chiar acolo. Era o problema, totusi. Zapada atingea, pe alocuri, doi metri inaltime, iar accesul in zona era deosebit de dificil. M-au intrebat daca pot aplica planul de evacuare a actritei in acele conditii. Le-am spus ca, practic, e imposibil asa ceva, astfel ca Minghella a recreat intr-un studio, la milimetru, tot peisajul ce-l impresionase acolo’, a continuat Radu Mitrea.

‘In rest, nu au fost probleme mari de sanatate. Oricum, nu in ceea ce priveste actorii sau marile staruri’, ne-a mai spus el. Ca semn de multumire pentru grija cu care a vegheat asupra sanatatii celor prezenti in Romania, medicul a primit nu doar autografele intregii echipe de filmare, in frunte cu Nicole Kidman, Renee Zellweger si Jude Law, ci si o tablita pe care a fost scrisa porecla ce-l insoteste de atunci, ‘doctor Hollywood‘.

Pin It
Back to Top