MEDO Brașov

Sănătate de calitate 24 de ore din 24!

Telefon rapid (0268) 966

design-shadow-big

Transilvania Expres, 17.12.1998

Tranzitia romaneasca pare sa devina ceva permanent, iar tavalugul crizei  economice afecteaza deopotriva societatile comerciale si cetatenii. In aceste conditii, cand fiecare se gandeste doar la profit si la binele propriu, mai exista totusi gesturi care vin in sprijinul semenilor. Se stie ca in cei noua ani de tranzitie , asemenea tuturor sectoarelor economiei, cel sanitar pluteste precum o nava in deriva, confruntandu-se cu lipsa fondurilor, a datoriilor si a multor alte neajunsuri. Desi s-a vorbit de restructurarea acestui domeniu, rezultatele intarzie sa apara, dezastrul in care se zbate sanatatea este arhicunoscut, iar Legea asigurarilor sociale de sanatate este tot mai des calificata drept un fiasco. In aceasta perioada in care fiecare dintre noi nu urmarim decat propriul castig, MEDO – societatea care asigura asistenta medicala la domiciliu – investeste in sanatatea noastra. Dupa patru ani de activitate ,ani in care zi si noapte echipa de medici specialisti  de la MEDO a raspuns solicitarilor de ajutor ale brasovenilor si nu numai,societatea si-a deschis primul cabinet medical. Initiativa este cu atat mai mult de bun augur cu cat sistemul asigurarilor sociale de sanatate merge in jos. Situat in Centrul Civic , pe str. M. Kogalniceanu nr 14, ap 5, tel. 412421, E. mail : medo@deuroconsult. ro , http://www.deuroconsult.ro/medo, cabinetul este dotat cu un sistem modern de informatica (reteaua de calculatoare fiind legata pe Internet, cu soft propriu, accesibil de catre orice medic), raspunzand celor mai exigente cerinte impuse de normele sanitare in vigoare. De la mobilierul cu care cabinetul este dotat , pina la aparatura cu care acesta este utilat, totul denota bun gust, competivitate si respect pentru pacient sau asa cum ne relata unul dintre medicii specialisti care activeaza in cadrul societatii si care a pus mult suflet in infiintarea  firmei si dezvoltarea ei „in noul cabinet pacientii vor beneficia de un act medical responsabil, de siguranta, de intimitate si discretie”.
Compus dintr-o receptie de primire a pacientilor, doua cabinete medicale,o sala de tratamente si un laborator de analize medicale uzuale, cabinetul MEDO reprezinta o noutate in Brasov. Astfel, aceasta – care oficial se deschide astazi in prezenta unui numar limitat de invitati din lumea medicala brasoveana si oameni de afaceri- va oferi o asistenta medicala de calitate. La recomandarea medicului, pentru stabilirea unui diagnostic corect si rapid, bolnavul va beneficia in pretul consultatiei medicale de 80.000 de lei si de anumite investigatii. Cabinetul este dotat cu un EKG, un multianalizor de hematologie”COULTER”, microanalizor de biochimie, ecograf, spirometru si un sistem modern de recoltare analize. Recoltarile de analize precum si consultatiile se fac la cabinet sau la domiciliu la numerele de telefon cunoscute deja ( adulti 098609292 pediatrie 098609398 ). Cei 18 medici specialisti ,primari, medicina generala si pediatrie, care activeaza in cadrul MEDO si asigura asistenta medicala si la domiciliu vor realiza consultatii in cadrul cabinetului, de luni pina vineri , pe baza progamarilor telefonice solicitate din timp de pacienti (zilnic intre orele 8.00 si 17.00 la telefon 412421).Pentru cei interesati, la noul cabinet MEDO se asigura asistenta medicala pe baza de abonament lunar in sistem „medic de familie privat” , incheie contracte cu firmele interesate pentru controalele medicale periodice ale angajatilor si angajari, conform Legii protectiei muncii. Este colaborator direct pentru consultatii medicale cu firma de asigurari NEDERLANDEN, METRO, LUCA, PROTV, BRASTAR, TRANSILVANIA EXPRES, si alte societati la fel de importante.                        
Incepand cu 1 ianuarie 1999 cabinetul MEDO isi asteapta pacientii, care pot fi brasoveni si nu numai. La serviciile colectivului de la MEDO pot apela si turistii, oamenii de afaceri, rezidentii straini, toti beneficiind de consultatii, prescriptii de medicamente, concedii medicale, controale medicale periodice si de angajare, certificate prenuptiale, de deces etc.     
Initiativa MEDO este laudabila. Avand in vedere existenta si dotarea multor cabinete medicale particulare din oras, ar fi bine ca viitoarea Casa de Asigurari Sociale de Sanatate sa ia in considerare si sistemul sanitar privat care este mult mai bine utilat si structurat financiar decat cel de stat.                        

Ecaterina Savu          

Pin It
Back to Top