MEDO Brașov

Sănătate de calitate 24 de ore din 24!

Telefon rapid (0268) 966

design-shadow-big

Buna Ziua Brasov, 3.08.2011

Începând din această lună, în judeţ sunt şapte centre de permanenţă funcţionale, şase dintre ele fiind deschise după ce au fost aprobate noua legislaţie privind centrele de permanenţă. Astfel, potrivit Mădălinei Siminea, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, singurul centru care a funcţionat şi înainte de 1 august a fost cel din Râşnov. Centrul, unde sunt 6 medici de familie, acoperă localităţile Râşnov, Tohanul Nou, Sohodol, Bran, Moieciu, Predeluţ, Cristian, Vulcan, Fundata.
Un centru de permanenţă a fost înfiinţat la Sâmbăta de SUS, unde cei 6 medici de familie vor asigura asistenţa medicală de bază pentru localnicii din Lisa, Recea, Sâmbăta de Sus, Ucea şi Viştea. Un alt centru de permanenţă este deschis la Hărman şi deserveşte Hărmanul, Bodul, Sânpetru. Aici, 5 medici de familie vor asigura asistenţa medicală de bază.
De asemenea, centre de permanenţă au mai fost deschise la Victoria (unde vor fi 5 medici de familie), Predeal şi Cincu. La Predeal, 6 medici de familie vor face permanenţă în zonele Timişul de Sus, Timişul de Jos, Pârâul Rece.
La centrul de la Cincu vor asigura asistenţa 6 medici de familie, pentru zonele Şinca Veche, Şinca Nouă, Părâu, Mândra, Cincu.
Centru de permanenţă a fost deschis şi în Braşov, respectiv Centrul Medo. Acesta va acoperi zona municipiului, precum şi Ghimbavul, potrivit Mădălinei Siminea.
De la 1 iunie 2011, Ministerul Sănătăţii a impus reguli noi privind desfăşurarea activităţii medicilor de familie în centrele de permanenţă şi a suplimentat veniturile medicilor de familie şi a asistenţilor medicali care asigură continuitatea asistenţei în regim de gardă în aceste centre.
În plus, autorităţile locale au fost obligate să se implice în finanţarea unităţilor. De asemenea, fost publicată în premieră lista cu serviciile privind urgenţele medico-chirurgicale (cod verde) pe care le pot efectua medicii de familie în centrele de permanenţă sau la domiciliul pacienţilor.

 

Pin It
Back to Top