MEDO Brașov

Sănătate de calitate 24 de ore din 24!

Telefon rapid (0268) 966

design-shadow-big

Electrocardiograma  este utilizată astăzi în lumea întreagă ca o metodă relativ simplă pentru diagnosticarea bolilor inimii.

Electrocardiograma, cunoscuta si sub abrevierea din limba engleza, EKG sau ECG, constituie un test simplu, nedureros care inregistreaza activitatea electrica a inimii. Pentru a intelege acest test, este important sa cunoasteti modul in care functioneaza inima. Cu fiecare bataie a inimii, un semnal electric (sau o unda) este transmis din varful inimii catre baza (generat de niste celule speciale din camera dreapta superioara a inimii). Pe masura ce avanseaza, semnalul determina inima sa se contracte si sa pompeze sange, procesul repetandu-se cu fiecare bataie de inima; semnalele electrice ale inimii stabilesc ritmul batailor inimii. Atriul drept si cel stang sau camerele superioare creeaza unda denumit „unda P” (urmeaza unei linii drepte cand impulsul electric merge la camerele de la baza), iar ventriculele stang si drept sau camerele inferioare creeaza urmatoarea unda denumita „complex QRS”; unda finala sau „unda T” reprezinta intoarcerea electrica la un stadiu de repaus pentru ventricule.

O electrocardiograma poate sa arate:

-dovezi ale maririi de volum a inimii
-semne ale unui flux sanguin insuficient la nivelul inimii
-semne ale unor leziuni noi sau vechi ale inimii (infarcte)
-probleme ale ritmului cardiac (aritmii)
-modificari ale activitatii electrice, determinate de un dezechilibru electrolitic
-semne de inflamatie a sacului ce inconjoara inima (pericardite).

 

Este un test noninvaziv si lipsit de durere, iar rezultatele se obtin imediat (insa trebuie interpretate de medicul specialist).

Medo ofera acest serviciu atat la sediul clinicii cat si la domiciliu.

Pentru programarea unei consultatii la sediu sau la domiciliu, va rugam sa ne contactati prin intermediul paginii de contact AICI.

 

 

Pin It
Back to Top