Posts Categorized: Articole Presa Medo

Asigurarea asistentei medicale la evenimente sportive sau culturale

Niciun comentariu
Author

        Centrul Medical MEDO  ofera servicii de asistenta medicala la evenimente sportive si culturale cu servicii de ambulanta complete.

        Avand o experienta de peste 15 ani, MEDO a asigurat de-a lungul anilor asistenta medicala la o serie de manifestari culturale si sportive de anvergura.  Parcul auto format din 3 ambulante de tip A si B, plus 2 masini de interventie poate acoperi orice situatie particulara.

Cold Mountain poster

Cold Mountain poster

        Printre interventiile cele mai interesante a fost asigurarea asistentei medicale la filmarile pentru „Cold Mountain” in anul 2003, filmul regretatului regizor Anthony Minghella, cu o distributie de exceptie: Nicolle Kidman, Jude Law, Renee Zellweger (care a primit si premiul Oscar in 2004 pt rolul secundar din acest film). Filmarile au avut loc in judetul Brasov, inclusiv in Piatra Craiului si au implicat pregatiri speciale din partea MEDO. De exemplu masurile de securitate pentru Nicolle Kidman au fost deosebite, existand un plan de evacuare aeriana rapida in caz de accident.

        De asemenea, putem aminti participarea MEDO la mai multe dintre ultimele editii ale Cerbului de Aur de la Brasov, Concertul ’’Europe’’ sau MTV MUSICAL AWARDS.

        In mod curent echipajele MEDO asigura asistenta medicala la manifestarile sportive organizate in judetul Brasov, la meciurile din campionatele de fotbal, rugby, hochei, baschet, arte martiale, concursuri de schi, competii auto precum si la meciurile echipei noastre de fotbal FC Brasov.

        Asistenta medicala este asigurata cu ambulante cu echipaj medical complet, conform contractului incheiat cu organizatorii.

        Lista evenimentelor culturale sau medicale la care Medo a asigurat asistenta medicala este foarte lunga, incluzand:

 • Stabilirea recordului mondial la saritura cu parapanta din balon, de la 11.500 m – martie 2006
 • Festivalul Cerbul de Aur Brasov
 • Concertul Europe la Brasov – august 2005
 • Filmarile la Cold Mountain – 2002
 • Campionatul Romaniei la Hochei pe gheata
 • Asistenta medicala la meciurile locale ale F.C. Brasov – din 2006
 • Stabilire de record mondial la saritura cu parapanta din balon – 2006
 • Decernarea premiilor MTV Romania 2011
 • Campionatul Mondial de Juniori la Patinaj artistic si hochei pe gheata – 2010
 • Campionatul National de Rugbi Juniori / seniori
 • Campionatul National de baschet – 2010
 • Concursul de viteza masini in linie dreapta, Primaria Brasov – 2010-2011
 • Cursa Traznitilor Poiana Brasov (mai multe editii)

        Organizatorii unor asemenea evenimente sportive sau culturale pot contracta cu Medo servicii de asistenta medicala. Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la sediul firmei, telefonic 0268.412.421, luni-vineri orele 7,30-18,00 sâmbătă 8,00-12,00 sau prin e-mail marketing@medo.ro .

 Ambulante Medo

Pin It

Medicina familiei la MEDO

Niciun comentariu
Author

       Centrul Medical MEDO este specializat in servicii de asistentă medicală primară si oferă întreaga gamă de servicii necesare pacienţilor până la poarta spitalului.

       MEDO a luat fiintă în 1994, primul serviciu oferit fiind de asistenta medicala la domiciliu (Medici la DOmiciliu) in regim privat 100%. De-a lungul timpului ne-am diversificat gama de servicii, pentru a veni in sprijinul pacientilor nostrii, astfel incat astazi oferim toate serviciile de baza in ambulatoriu.

       In centrul activitatii noastre este, evident, medicina familiei. Serviciul de medicina familiei MEDO este un serviciu modern, organizat si dotat in conformitate cu normele europene. Medicul de familie coordoneaza ingrijirile medicale de care are nevoie pacientul inscris in serviciul de medicina familiei MEDO, astfel incat acesta poate beneficia, atunci cand este cazul, de serviciile de laborator, investigatii functionale, consultatii de specialitate, consultatii la domiciliu, ingrijiri la domiciliu, acupunctura si altele.

Serviciile oferite de MEDO

 

       Preocuparea noastră a fost să cream un serviciu de medicina familiei în care să primeze interesul pacientului, să putem rezolva orice problemă de sănătate care nu necesită spitalizarea. Aproximativ 80-85% din problemele pacientilor pot fi rezolvate în medicina primară, cu maxim de siguranţă, confort şi satisfacţie. Medicul de familie este şi trebuie să fie cel care veghează la sănătate pacientului, cel care se ocupă de managementul informaţiilor medicale ale pacientului, ajutându-l să se orienteze în sistemul medical.

       In serviciul nostru de medicina familiei pacienţii se simt ca într-o familie, existând o permanentă preocupare de îmbunătăţire a comunicării, ceea ce se reflectă şi în rezultatele terapeutice. Pacientul participă la luarea celor mai bune decizii, asistat de medici de familie bine pregătiţi, care au la dispoziţie tehnologia şi facilităţile centrului nostru. La noi fiecare pacient este special!

Medicina Familiei Medo

       Odata inscris pe lista cabinetului de medicina familiei, pacientul poate beneficia de toate serviciile oferite de Centrul Medical MEDO. El devine parte al unui sistem de ingrijiri complex. Siguranta si continuitatea ingrijirilor oferite de serviciul de medicina familiei MEDO este apreciata in mod corect de pacientii inscrisi pe listele MEDO. La orice ora, 7 zile pe saptamana, ei au acces la medicii nostrii. Pe langa consultatiile oferite in mod normal la cabinetele de medicina familiei, pot solicita consultatii la domiciliu prin 0268-966, sau de serviciile Centrului de Permanenta deschis la sediul MEDO din str. Cicoarei nr. 8A. De asemenea, pot accesa diverse servicii si ingrijiri la domiciliu, sau transport medicalizat, in caz de necesitate, oriunde in tara sau strainatate, inclusiv transport aerian.

       In cazul in care pacientul are nevoie de consultatii interdisciplinare, poate accesa serviciile de specialitate ale MEDO sau li se asigura accesul la alte unitati de specialitate. In cazurile grave, prin partenerii externi, pacientii pot solicita o a doua opinie sau chiar servicii oferite de clinici de prestigiu din Europa.

 Care sunt costurile?

       Pacientii asigurati inscrisi pe lista serviciului de medicina familiei beneficiaza de toate serviciile decontate de Casa de Asigurari de Sanatate. Laboratorul MEDO este, de asemenea, in contract cu CNAS, astfel incat puteti beneficia, la nevoie, de analizele care sunt decontate de casa de asigurari. Servicile oferite de Centrul de permanenta sunt, de asemenea, gratuite pentru asiguratii din Brasov si Ghimbav. MEDO mai ofera si servicii de specialitate in regim compensat in cadrul cabinetelor de obstetrica-ginecologie, cardiologie si psihiatrie.

 Care sunt avantajele de a fi inscris la medicina familiei MEDO?

       Avantajele sunt evidente, in primul faptul ca puteti beneficia de serviciile singurului centru medical din Brasov care ofera servicii complete de asistenta medicala primara 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana. La orice ora din zi sau din noapte va puteti baza pe noi.

 

 

Pin It

Recoltari analize la domiciliu

Niciun comentariu
Author

       Tuburi de recoltare analizePacientii care din diverse motive nu se pot deplasa la sediul clinicii, pot solicita recoltarea analizelor la domiciliu. Taxa de deplasare este de 30 de lei.

       Serviciul de recoltarea al analizelor este disponibil de luni pana vineri intre ora 8:00-12:00. Pentru a beneficia de aceste servicii este necesara programarea la numărul 0268.41.24.21

       Laboratorul de analize medicale MEDO este acreditat International, C.N.A.S. si RENAR. In serviciile noastre sunt incluse teste de: hematologie, biochimie, electroforeza, microbiologie, alergologie, toxicologie, citologie, imunologie. Lista analizelor care se pot efectua in laboratorul nostru o puteti consulta aici

       Recoltarile se fac cu ajutorul sistemelor inchise, in vacum, sisteme cu grad inalt de siguranta si protectie pentru pacient. In cazul in care exista analize ultraselective care nu se pot lucra in laboratorul nostru, se trimit, in conditii speciale de transport, la laboratoare universitare din strainatate.

       Rezultatul analizelor pot fi primite online, pe situl MEDO, prin e-mail sau vi le putem aduce la domiciliu.

Pin It

MEDO Brasov partener in proiectul “Rotary Citadel pentru o educatie mai buna”

Niciun comentariu
Author

Proiectul a fost initiat de Rotary Citadel Brasov si a demarat in anul 2009 prin semnarea parteneriatelor cu Inspectoratul scolar Brasov si ASB Germania pe o perioada de 5 ani.  Proiectul  vizează activarea iniţiativelor din şcoli, promovarea ideilor originale şi a reprezentărilor copiilor din ciclul gimnazial asupra şcolii, concept european, stimulând creativitatea, dezinvoltura în exprimare, inovaţia, spiritul de competiţie.

In Germania proiectul exista de 12 ani purtand numele de “First junior responder” si se adreseaza copiilor scolari intre varstele de 12-19 ani !

Scopul proiectului in Brasov, este de a educa copiii in vederea evaluarii unor situatii de urgenta, legate de viata umana, managementul pacientului la locul evenimentului si acordarea primului ajutor. (mai mult…)

Pin It

MEDO vine in sprijinul brasovenilor cu o gama noua de servicii

Niciun comentariu
Author

TRANSILVANIA EXPRES, 06.06.2008

Unul dintre furnizorii privati de servicii medicale din Brasov, „Medo”, si-a imbogatit de curand portofoliul de servicii medicale cu medicina primara (medici de familie), dar si cu teste de aflare a paternitatii sau a genei ancestrale. Avand o traditie in domeniu de aproape 15 ani de zile, „Medo” Brasov vine in sprijinul brasovenilor cu noi servicii medicale, dar si cu un sediu modern la standarde europene, aflat pe strada Cicoarei.

O noutate o reprezinta includerea medicinei de familie printre ofertele clinicii brasovene. Principalul avantaj al acestuia, fata de cel existent pe piata, il constituie faptul ca pacientul nu mai depinde de un singur medic, ci de o echipa de medici, angajati ai „Medo”, care stau la dispozitie 24 de ore din 24. „La acesti medici de familie se poate inscrie orice cetatean care plateste contributiile la stat, in aceleasi conditii. Persoanele inscrise la noi pot beneficia si de alte servcii, decat cele inscrise in pachetul de baza al asiguratului, ca de exemplu, asistenta medicala la domiciliu, la un pret redus fata de cel din lista noastra. La inscriere, fiecare persoana semneaza un contract in care ii sunt prezentate atat drepturile ca asigurati, cat si serviciile de care beneficiaza, in schimbul banilor retinuti de CASJ”, a precizat dr. Radu Mitrea, directorul general al „Medo” Brasov. (mai mult…)

Pin It

Al doilea Judetean

Niciun comentariu
Author

Buna Ziua, Brasov , 18.11.2011

 Pentru o durere de spate, brasovenii s-au învatat: prefera sa mearga direct la Spitalul Judetean, la urgente, unde asteapta la coada si sunt nemultumiti ca nu sunt consultati mai repede de medici. În mod normal, însa, o problema de sanatate ce nu pune viata în pericol, trebuie sa-l trimita pe pacient mai întâi la medicul de familie si nu direct pe holurile UPU. Nici macar daca durerea apare în timpul noptii sau în zilele de sarbatoare legala, atunci când medicii de familie nu lucreaza.

Asta pentru ca, la Brasov, la MEDO, functioneaza primul Centru de Permanenta Medicala. Centrul, situat pe str. Cicoarei nr. 8A, deserveste atât populatia din municipiul Brasov, cât si cea din Ghimbav. „Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor populatiei privind asistenta medicala primara, MEDO, împreuna cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate si Directia de Sanatate Publica, a înfiintat primul si singurul Centru de Permanenta din Brasov. (mai mult…)

Pin It

Clinica Medo asigură permanenta medicala pentru Brasov şi Ghimbav

Niciun comentariu
Author

Buna Ziua Brasov, 3.08.2011

Începând din această lună, în judeţ sunt şapte centre de permanenţă funcţionale, şase dintre ele fiind deschise după ce au fost aprobate noua legislaţie privind centrele de permanenţă. Astfel, potrivit Mădălinei Siminea, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, singurul centru care a funcţionat şi înainte de 1 august a fost cel din Râşnov. Centrul, unde sunt 6 medici de familie, acoperă localităţile Râşnov, Tohanul Nou, Sohodol, Bran, Moieciu, Predeluţ, Cristian, Vulcan, Fundata.

Un centru de permanenţă a fost înfiinţat la Sâmbăta de SUS, unde cei 6 medici de familie vor asigura asistenţa medicală de bază pentru localnicii din Lisa, Recea, Sâmbăta de Sus, Ucea şi Viştea. Un alt centru de permanenţă este deschis la Hărman şi deserveşte Hărmanul, Bodul, Sânpetru. Aici, 5 medici de familie vor asigura asistenţa medicală de bază.
De asemenea, centre de permanenţă au mai fost deschise la Victoria (unde vor fi 5 medici de familie), Predeal şi Cincu. La Predeal, 6 medici de familie vor face permanenţă în zonele Timişul de Sus, Timişul de Jos, Pârâul Rece.
La centrul de la Cincu vor asigura asistenţa 6 medici de familie, pentru zonele Şinca Veche, Şinca Nouă, Părâu, Mândra, Cincu. (mai mult…)

Pin It

Cu 2.000 de lei iti poti afla stramosii

Niciun comentariu
Author

Libertatea – Duminica, 22 Iunie 2008

      De doua luni, in Brasov s-a deschis prima clinica din Romania unde cei care doresc isi pot afla originea si strabunii, pana in urma cu 100.000 de ani. Pentru 2.000 de lei, clinica patronata de doctorul Radu Mitrea, unic reprezentant in tara noastra al companiei americane DNA Solutions, ce asigura testele criminalistice specifice pentru FBI, efectueaza testul ‘gena ancestrala’, care arata oricui de unde provine, atat pe linie materna, cat si pe cea paterna, si care a fost migratia in spatiu, de-a lungul mileniilor, a propriei familii genetice. In 2006, presedintele Traian Basescu a fost primul roman care si-a aflat provenienta strabunilor, acestia fiind originari din Africa.

Dr. Radu Mitrea

Dr. Radu Mitrea

      Multi dintre noi suntem, probabil, curiosi sa stim mai multe despre propria familie, despre bunici, strabunici sau chiar despre cei din neamul nostru care au trait cu sute, chiar mii de ani in urma. Cine sunt, de unde au venit si pe unde vor fi trait in lume pana sa aparem noi? Cu ajutorul testelor genetice perfectionate de compania americana DNA Solutions, care efectueaza si testele criminalistice necesare anchetelor FBI in SUA, acest lucru este posibil de cativa ani. Iar de doua luni, si in Romania, prin clinica MEDO, patronata de doctorul Radu Mihai Mitrea, unic reprezentant in tara noastra al companiei americane. « Este un test ce poate deslusi originea fiecaruia dintre noi. Pentru unii, poate fi o simpla curiozitate personala, dar aceste informatii pot capata si o mare importanta medicala in cazul unui transplant, de exemplu. (mai mult…)

Pin It